Come on guys, dit sociale platform lijkt dan wel exclusief voor lolletjes, maar alsjeblieft zeg, we moeten wel leven met die strontzooi. En doen we dat zomaar. G*dverdomme (liever: g*dverdehoerek*t) wat is dit frustrerend.

Sociale wetenschappen tonen keer op keer op keer aan hoe banaal bureaucratische en planmatige afhankelijkheden van technologie (no you dumb shits, technology itself does NOT bring the godgiven solutions) tering schadelijk zijn. Wat een horror. Met dank aan de kortzichtigheid van politici, betawetenschappers en mensen in het bedrijfsleven die werken met dogma’s van de cultuur van moderniteit- Met dank aan de luie wegkijkende alledaagse mens.

Hoezo afstand tussen burger en overheid? Hoezo ongelijke machtsmogelijkheden tegenover geinstitutionaliseerde categorisaties? Hoezo gebruikmaking van simplistische retoriek en discours om wetten en uitvoeringsapparten te verantwoorden? Hoezo worden dit soort ontwikkelingen toegestaan, terwijl het allerlei rampzalige gevolgen kan hebben als het vanuit misverstanden of door nieuwe machtshebbers wordt gebruikt? Hoezo ook dient dit überhaubt iemands gemak, behalve dat van degene die categoriseert?

http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=53623

http://webwereld.nl/nieuws/105583/privacy-first-verliest-rechtszaak-over-vingerafdrukken.html

Okay okay, de ontvanger is geen passieve flapdrol. En er is geen ‘ systeem’  dat almachtig is. Maar wel een boel mensen die de boel verneuken. Je zou er bijna door emigreren of daardoor niet meer terug willen keren….of mogen keren. Ik zal een van die weigeraars worden.

Advertisements